luni, 20 iulie 2015

Jurnal de metrou

Jurnal de metrou
E Luni. E cald. Totul parca este amortit. Nici pasarile nu canta. Nici frunza nu misca. 
Asta iarna visam la vara. Acum visam la un pic de iarna. Asa suntem noi oamenii ...vesnic nemultumiti. 
Despre asta e vorba ...despre nemultumirile care ne mananca viata. Cand suntem iubiti ...cica nu e cum vrem noi, cand nu suntem iubiti...cica n-avem noroc. Cand avem serviciu suntem stresati...cand nu avem... tot la fel.
Daca ai masina esti nemultumit ca e traficul aglomerat, ca strazile sunt neasfaltate, ca service-ul si asigurarile te storc de ultimul leut care miorlaie prin buzunare. Daca circuli cu mijloacele de transport in comun, trebuie sa suporti aglomeratia, caldura sau frigul, mitocania unor personaje care se cred ombelico del mondo. Daca ai bicicleta vrei sa ai soseaua ta, sa nu te dea vreun descreierat cu rotile in sus. Daca esti pieton vrei strazi curate si fara masini parcate pe trotuare. Dar daca toate acestea sunt altfel decat le dorim tocmai si din vina noastra?!? Nu ...azi nu sunt nostima, stiu. Si mai stiu ca noi toti ne dorim o schimbare, dar prea putin facem. Vremea nu o putem schimba...suntem la cheremul ei. Dar cu restul ce facem? Sau mai bine urmam sloganul ...las-o asa ca merge si asa?!?
Viata e frumoasa. Are si bune si rele. Si zic ca nu ar strica sa ne aducem aminte sa ne bucuram si de vara, (o sa ne fie dor de ea la iarna)...si de iubirea care ni se ofera, chiar si in doze mici ...si de vuietul orasului pentru ca asta inseamna viata.
Seara minunata sa aveti!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu