joi, 12 martie 2015

Jurnal de metrou

Pentru o doamna sau domnisoara, geanta este un accesoriu nelipsit. In afara de faptul ca e atat de necesara, face parte din cochetaria feminina. Pe vremea bunicii se numea poseta si gaseai in ea nimicuri. O batista, un pieptene, cativa banuti si poate un bilet de amor. Ei, lucrurile au evoluat... hmmm, sau mai potrivit ar fi ...involuat? Nu numai ca gentile sunt din ce in ce mai mari, dar ce gasesti in ea, e din ce in ce mai spectaculos.
Pai hai sa facem un inventar...2-3 telefoane mobile, poate chiar o tableta, trusa de machiaj, perie pentru par, o gustarica, portofelul cu mii de carduri, agende, chei, deodorante, parfumuri, medicamente si multe alte obiecte neidentificate. Si am fost delicata in descriere, dar e mult adevar in vorba aceea cu "mama soacra lipseste din geanta". Aveam o colega de serviciu care isi cauta disperata portofelul si pentru ca nu-l gasea a fost nevoita sa isi scoata tot din geanta...si faza comica a fost cand isi gaseste o esarfa pe care o scutura putin si ca intr-o scamatorie, zboara o pereche de chiloti cu danteluta pe biroul colegului din spatele ei. Omul foarte tacticos ii ia, ii analizeaza si amuzat spune ca nu-si aminteste de ei. Colega roseste pana in varful urechilor si spune pe un ton timid, ca nici nu avea cum...-tocmai ce i-am cumparat de dimineata!
Evident ca am pornit aceste randuri de la o faza pe care am zarit-o azi in metrou. O doamna cu o geanta mare, se aseaza pe un scaun si incepe foarte tacticos sa isi faca ordine in geanta...totul a fost conform celor descrise de mine mai sus...totul...pana la ...jucaria cu piuitoare :))) pe care a apasat-o din greseala. Si daca pana atunci nu a fost mai nimeni atent la activitatea ei, acum reusise sa atraga atentia. Eu una ma asteptam sa apara si copilul din geanta ...sau macar un animal de companie. Doamna a zambit si si-a continuat curatenia de primavara.
Concluzia este ca am decis sa imi fac si eu un inventar, diseara cand ajung acasa. Ma tot plang de ceva vreme de o durere groaznica la umarul drept si cred ca am gasit explicatia.
Atentie se deschid ...gentile! Hai sa ne fie ziua minunata, cu zambete si spor in toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu