vineri, 7 august 2015

Haos cu turisti

Jurnal de metrou
E Vineri ! E ziua in care ... toata lumea capata chef de viata! 
Ma rog...mai putin tanti care sta langa mine. E botoasa. Din cand in cand se uita la ce scriu si banuiesc ca sta prost cu vederea.. isi lungeste gatul, se incrunta si devine botoasa. Madam, stai sa termin de scris si iti pun tableta sub nas! Bai nene, unii pur si simplu trebuie sa stie tot ce face vecinul. In fine... cred ca asta e menirea lor. :) Ajung la Eroilor, astept pe peron, cuminte sa apara monstru din tunel si cand colo o trupa de turisti invadeaza peronul. Geamantane, genti, papornite, lume vesela si galagioasa, toate imi aduc aminte de anii de liceu, cand plecam in excursii. Parca nu mai conta nimeni pe lumea asta. Eram noi si veselia debordanta. Pentru cateva ore uitam de cicaleala parintilor, de lectii, de orice nu ne placea. Dar sa revin la peronul de la Eroilor...
Vine si metroul. Lumea se grupeaza. Se deschid usile de la metrou. Momentul seamana cu apocalipsa in stil balcanic. Buluceala mai mare nici ca am vazut. Parca erau la concurs, cine prinde mai repede un loc pe scaun. Toate bagajele erau trase, impinse, zburate, trantite. Tipau unii la altii, care si cum sa se organizeze. Si cand se anunta -atentie se inchid usile...si credeam ca totul se calmeaza, un bulache isi da seama ca nu a luat metroul care trebuie si incepe sa se agite printre papornite. Dupa cateva secunde se potoleste si ramane priponit de bara, cu o fata care cersea mila. M-a cuprins si pe mine agitatia...si incep sa ma uit daca am luat si eu trenul potrivit. :)))) mai nene! Astia mi-au dereglat feng shuiul! Hai gata ... zic sa ne calmam!
Observ o tanti ...cam 60 de ani...dolofana...cu tricou roz ...very mulat ...si pe care scrie La vie e belle! Dom'le are dreptate! Viata e roz...e frumoasa....indiferent de ce scrie la horoscop sau pe tricou.
Atentie se inchid usile! Zambiti, iubiti si mai dati-le in colo de probleme, de kilograme in plus sau in minus, de fire de par alb sau ce altceva va mai streseaza.
Weekend excelent sa aveti! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu