sâmbătă, 22 august 2015

Jurnal de tren

Dorul de munte, ne-a determinat sa fugim cateva ore la Sinaia. Cea mai rapida si comoda cale este sa te urci in tren si in aproximativ o ora si jumatate, ajungi la destinatie fara stress. Ba chiar e amuzant. Spre exemplu fazele cand iti cauti vagonul si intrebi un mecanic pe peron cam pe unde ar fi iar el foarte concentrat la ciocaneala si verificarea rotilor iti raspunde: nooooo...mai cautati! :)))
Dupa ce gasesti vagonul, cauti locul. Si cand in sfarsit ajungi la locul scris pe bilet, acesta este ocupat. Pentru a lamuri situatia scoti biletul ...confrunti cu ocupantul locului si daca totul e limpede, se fac permutarile si toata lumea e fericita. Noi am lamurit repede problema. Dar ma uitam la o domnisoara cu o mutrita cam aeriana care in loc sa isi caute locul, a preferat sa se aseze la intamplare si a fost mutata de vreo 3 ori, evident fara sa comenteze prea mult dar deranjand pe toti din jur.
Vis a vis de mine sta un tanar, slabanog, cu jacheta din piele si niste ochelari de soare cu lentile de culoare albastru sidefat. Pentru ca nu i se vad ochii prin lentile, am senzatia ca imi urmareste orice miscare, dar de fapt el cred ca doarme de mult.
Vine controlorul de bilete. E o ea. O tanti patrata, care de abia se strecoara pe culoarul dintre scaune. Si are o voce ...ca o trompetica. Dorind sa fie amuzanta baga texte cand se intalneste cu niste studenti: ai restante? Si ce nota vrei ca sa te trec? Un 10 ?!? Bine ...fie! Faza nu am vazut-o dar am auzit-o si ma gandesc ca acest text subtil a determinat grupul de studenti sa scoata o mica taxa pentru a ...trece "examenele".
Tanti trompetica descopera mai apoi o fetita cu ochelari care citea o carte de povesti: vaaai dar ce avem noi aici?!? Fetita zambeste. Tu sigur nu ai bilet! Ba da! ...are tati!....se ratoieste fetita!
Apare un ospatar de la vagonul restaurant....cafele? rogodele?
Ce mai vreti...avem tot confortul! Si entertainment si miziliculdedimineata...sa tot calatoresti cu trenul! emoticon wink
Nu prea avem gari frumoase. Dar avem o tara minunata. Gata ...se vad muntii! V-am pupat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu